De Monsterstraat is een van de oudste straatjes van Oss en verbindt de Koornstraat met de Heuvel. In 1870 is de naam Paardenstraatje door de gemeenteraad gewijzigd in de naam waaronder we het straatje nu kennen: de Monsterstraat. Deze naam is ontleend aan de paardenmarkt. In deze straat werden de paarden namelijk voorgereden, oftewel gemonsterd.

De gebroeders Henricus Petrus en Johannes Franciscus Ploegmakers beginnen in 1903 in de Kerkstraat met koekfabriek ‘De Ster’. Het was een kleine koekbakkerij met één oven en veel handwerk. De omzet nam zodanig toe dat de koekbakkerij vijf jaar later verhuisde naar de Monsterstraat. Daar werd gewerkt met 10 knechten, een dubbele heteluchtoven nam plaats en er werd al machinaal gewerkt met deegmachines. In 1917 verhuisde de koekfabriek opnieuw. Hierna vond tassenfabriek ‘Stefra’ onderdak in het pand.

Van 1928 tot 1933 heeft Drukkerij ‘Brabantia’ gevestigd gezeten in het pand aan de Monsterstraat.

Cor van Rongen sr. is in 1930 gestart met de eerste Osse dansschool. In 1961 is hij in de Monsterstraat komen wonen. Cor jr. was toen 15 jaar. Na zijn vader heeft Cor jr. de dansschool overgenomen. Dansschool Van Rongen is een begrip in Oss.  Later in 2015 neem Interzorg het pand over van Cor en Nora van Rongen, om zodoende Miens Eethuis op te starten.